Preskoči na glavno vsebino
RJAVI SRAKOPER - značilna vrsta ptice za črnuško okolje.
Njegova posebnost je, da kot redka vrsta ptice, gnezdi in živi v bogatem habitatu – Sračji dolini.  Je ujeda z markantno podobo – črno masko prek oči in živopisanim perjem v rjavo oranžnih barvi.

Osnovna šola n. h. Maksa Pečarja

Začni iskanje
Domov
Urnik
Projekti
Jedilnik
Za starše
Za učence
Pogovorne ure
Spletne učilnice
Šolska knjižnica
Šolski koledar
Šolska publikacija
Angleščina
Eko dan
Novinarski krožek
Pevski zbor
  

OŠ n. h. Maksa Pečarja
Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 Obvestila

PodrobnostiFilter

22. 4.  2014  se bo ob 17:00  s kolesarjenjem s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem od njegovega urada do ljubljanskega živalskega vrta začela kampanja "S kolesom se daleč pride! V Ljubljani kolesarimo za porodnišnico v misijonu Pedra Opeke!", namenjena spodbujanju kolesarjanja po oporavkih v mestu med osnovnošolci, starimi med 9 in 14 let, in njihovimi družinskimi člani ter podpori medicinski sestri-babici Katarini Šabić, ki se je lani jeseni s kolesom iz Ljubljane podala na Madagaskar in zbira sredstava za izgradnjo porodnišnice v misijonu Akamasoa, katerega vodi slovenski misijonar Pedro Opeka. Več o kampanji na spletni strani www.btrackb.eu/ljubljana, na kateri se lahko tudi registrirate za sodelovanje v kampanji.  

Kampanja poteka v okviru evropskega projekta spodbujanja kolesarjenja med mladimi v prostem času Bike-track-Bike, v katerem se sodelovanje ljubljanskih OŠ s pismom podpore podprla tudi Mestna občina Ljubljana.

V petek, 25.4.2014 je pouka prost dan.
Ta dan bomo nadomestili s Pomladnim sejmom, v soboto, 17.5.2014.
 
Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica
V torek, 15.4.2014 so učenci petih razredov izdelovali toplozračne balone.
 
 

V okviru mednarodnega sodelovanja s francosko šolo iz Oullinsa pri Lyonu bomo v aprilu izvedli drugi del izmenjave. 21 učencev naše šole, ki se učijo francoščino kot izbirnega predmeta, se bo odpravilo v Francijo 16. 4 . 2014. V okviru izmenjave si bomo ogledali francosko šolo, spoznali način življenja sovrstnikov, odkrivali znamenitosti Lyona, se povzpeli na ugasle ognjenike v regiji Auvergne. Na poti nazaj pa se bomo ustavili v zgodovinskem mestu Avignon in se preko Nice in Monaka vrnili v Slovenijo. Ekskurzija bo potekala do 23. 4. , ko se bomo polni novih doživetij vrnili domov.                       

 

 

Katka Božič

V času podaljšanega bivanja je v petek, 11. 4. 2014, potekal tradicionalni Eko dan, ko učenci in učiteljice OPB združimo moči in razmišljamo o varovanju okolja ob Svetovnem dnevu Zemlje, obenem pa se tudi zabavamo. Potekale so zanimive ustvarjalne in gibalne delavnice z ekološkimi vsebinami ter bralni kotiček.

 

 

Več slik

 

Učiteljice OPB

V nedeljo, 13.4.2014 je bilo na Bledu Ekipno državno šahovsko prvenstvo osnovnih šol do 12 let. Našim (Jaša, Aljaž, Matej, Luka) igra nekako ni stekla in so se morali zadovoljiti z 19. mestom med 33 ekipami. Najbolje je šlo Aljažu P., ki je imel na drugi deski 5. rezultat.
 
 
 
Aleš Drinovec

Naši najmlajši odbojkarji so danes, 10.4.2014, prvič nastopili na turnirju v mini odbojki. Pokazali so, kaj so se letos naučili in eno tekmo zmagali, eno pa izgubili.

Za našo šolo so nastopali: Jure, Luka, Dejan, Tim, Lovro, Urban, Miha, Nikolaj, Lin in Luka.
 
 
 
Jani Malovič
V soboto, 5.4.2014, je bil v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo Festival inovativnih tehnologij (v organizaciji ZOTKS). Na tekmovanju iz robotike je bil naš učenec Luka P. s 1. mestom najboljši.
 
 
Aleš Drinovec
V ponedeljek, je bil na naši šoli finalni turnir mestnega prvenstva v mali odbojki. Enej, Jaka in Jaka, Luka, Peter, Martin, Primož, Luka, Žan in Jure, so prikazali lepo igro in zasluženo postali prvaki Ljubljane.
 
 
 
Jani Malovič

Na sobotnem, 5.4.2014, državnem debatnem finalu v Laškem je nastopilo 34 najboljših. Naša ekipa Anonimus v sestavi Jakob Š.,Jure R, in Tin J. je zasedla drugo mesto. Tin J. je bil med 102 govorci najboljši. Čestitke! Zelo dobro so se odrezali tudi Jure B., Jaša K. in Jaka J.

 

 

Več slik

 

Vabimo vse na javno debato na pomladnem sejmu in da se pridružite debatnemu klubu, ker mi osvajamo.

 

Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

V soboto, 29.3.2014 so bila na Inštitutu Jožefa Stefana državna računalniška tekmovanja. V disciplini izobraževalnih videoposnetkov je sodeloval tudi naš učenec Gal B. in s filmčkom Vulkanski izbruh osvojil 4. mesto.
 
 
Aleš Drinovec
Naši učenci jutranjega varstva so ob 21. rojstnem dnevu Radia HIT posneli video spot Happy.
 
 
 
Objavljamo rezultate ankete, ki ste jo imeli starši priložnost izpolniti do konca marca 2014. Odgovorilo vas je 95. Anketo objavljamo tako, kot ste jo poslali, z vsemi vašimi komentarji.
 
 
Konec marca, od 27.-30.3.2014, so bili učenci športniki na športnem taboru v Osilnici. Preizkusili so se v številnih disciplinah in vratolomnostih ter krepili ekipni duh. 
 
 
 
Športni učitelji

16. POMLADNI SEJEM »GLASBA IN PLES«

PROŠNJA ZA DONATORSKA SREDSTVA ZA ŠOLSKI POMLADNI SEJEM

 

Spoštovani!

Pomladni sejem, ki je na naši šoli postal že tradicionalno srečanje sedanjih in nekdanjih učencev, staršev, krajanov in zaposlenih šole, je pred vrati.  Letos bo v soboto, 17. maja 2014, od 9.00 do 12.30.

Učenci in učitelji pripravljamo pester in zanimiv program dejavnosti na letošnjo temo »GLASBA IN PLES«. Na sejmu bodo delavnice, prireditve, glasbeni oder, tekmovanja in razstave. Za sladokusce bodo poskrbeli naši kuharji. Pravega sejma brez prodajnih stojnic ni, zato bomo na sejmu prodajali različne izdelke, ki jih bomo naredili sami. Pripravljamo tudi srečelov.

Sejemski izkupiček bomo namenili za potrebe naših učencev.

Prosimo Vas, da nas pri tej dejavnosti podprete v okviru svojih zmožnosti z darilom učencem v obliki svojih izdelkov ali s prispevki denarnih sredstev za nakup dobitkov in materiala za sejem.

Vsakega Vašega prispevka bomo zelo veseli.

Ime Vašega podjetja bomo objavili na veliki oglasni deski, ki bo postavljena na vidnem mestu v času sejma.

Vaša darila in denarne prispevke pričakujemo do konca  aprila 2014. Lahko jih prinesete osebno na šolo ali pa jih bo prišel iskat naš hišnik. Če ste se odločili, da nam podarite denarna sredstva, jih lahko nakažete na transakcijski račun 01261 – 6030662273 s pripisom »sejem«.

Za vse dodatne informacije in pojasnila lahko pokličete pomočnico ravnateljice gospo Tatjano Ančnik na telefon 01 58 96 300.

Pomladni sejem je velik dogodek, ki nas združuje. Prepričani smo, da nas boste pri tem podprli.

Za Vaš prispevek se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo in Vas bomo zelo veseli, če se boste sejma tudi udeležili.

Prisrčen pozdrav!

                                                                      Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica

in organizacijski odbor pomladnega sejma

Svet šole je na svoji seji 5. marca 2014 sprejel nov hišni red, ki med drugim učencem prepoveduje uporabo prenosnih telefonov in drugih elektronskih pripomočkov (ipodi, igralne konzole, tablice, ...) med poukom in odmori. Hišni red se začne izvajati v ponedeljek, 17. marca.
 

POSPRAVI OMARO     IN DARUJ!

Imate doma stvari, ki so vam v napoto, jih ne uporabljate več in ne veste, kam z njimi?

To pomlad bodo učenci osnovne šole Maksa Pečarja in obiskovalci Četrtnega mladinskega centra (ČMC) Črnuče Javnega zavoda Mladi zmaji združili moči v veliki ekoakciji.

V mesecu marcu bomo pričeli z zbiranjem igrač, šolskih  potrebščin, knjig, učbenikov, otroških oblačil, športne opreme in športnih rekvizitov.

Zbiranje bo potekalo do pomladnega sejma, ki bo letos 17. maja.

Stvari lahko prinesete na staro šolo in na novo šolo, kjer bodo stvari sprejemale učiteljice Anita Prijol, Matjuša Mihelčič in Anja Lovšin.

Vse omenjeno, pa tudi gospodinjsko opremo (strojčki, posoda...), računalniško tehniko... lahko prinesete tudi v Četrtni mladinski center Črnuče (prostori bivšega Black Jacka) vsak dan med 14. in 19. uro. Za podrobnejše informacije lahko pokličete na telefonsko številko:

051/659-026 (Aleš) ali 051/659-029 (Maja).

Zbrane stvari bomo prodajali  po simboličnih cenah na Pomladnem sejmu, v okviru Ekotedna na stari šoli in v prostorih ČMC Črnuče v okviru Črnuške pomladi. 

Šola bo zbrana sredstva namenila nakupu sušilcev rok, da se bo zmanjšala poraba brisačk za roke v sanitarijah šole, Četrtni mladinski center Črnuče pa bo zbrana sredstva namenil za pomoč socialno ogroženim otrokom iz Črnuč.

Vse stvari, ki v omenjenih akcijah ne bodo našle novega lastnika, bo ČMC Črnuče predal tistim, ki jih najbolj potrebujejo (Ženska svetovalnica,  Karitas, Zavetišče za Brezdomce, …)

KAR JE ZA NEKOGA ODPAD, je za drugega ZAKLAD!

LEPO VABLJENI!

Koordinatorka eko projekta na šoli Anja Lovšin

in koordinatorja ČMC Črnuče Aleš Susman in Maja Majcen

Torek, 28.1.2014. Pomladni sejem je, zaradi sovpadanja termina z birmo, prestavljen na 17. maj 2014.

 Koledar dogodkov

< april 2014 >
 pon  tor  sre  čet  pet  sob  ned 
 31 
 1 
  Pogovorne ure Črnuška
 2 
  Svetovni dan mladinske književnosti
  Pogovorne ure Dunajska
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
  Svetovni dan zdravja
 8 
 9 
 10 
 11 
 12 
 13 
 14 
 15 
  Naravoslovni dan 9r
  Svetovni dan mladih prostovoljcev
 16 
  Tehniški dan 7r
 17 
 18 
 19 
 20 
 21 
  Velikonočni ponedeljek
 22 
  Pedagoška konferenca
  Svetovni dan zemlje
 23 
  Svetovni dan knjige
 24 
 25 
  Pouka prost dan (Pomladni sejem 17.5.)
 26 
 27 
  Dan upora proti okupatorju
 28 
  Prvomajske počitnice
 29 
  Prvomajske počitnice
 30 
  Prvomajske počitnice
 1 
  Praznik dela
 2 
  Praznik dela
 3 
 4 

 Kje smo

 
 

 Nadomeščanja

 Piškotki na portalu OŠMP

 Safe.si

 Eduroam

 Comenius

Comenius

 Shema šolskega sadja

Naša šola sodeluje v evropskem
"sistemu razdeljevanja sadja v šolah"
s finančno podporo Evropske unije.

 Zlate misli

Zlata miselFilter

Kdor drvi k stvarem,

prepričan,

da ga bodo osrečile,

spregleda stvari,

brez katerih ne bo nikoli srečen.

(Rudi Kerševan)

 Jedilnik

 Leto 2013-14

SličicaVelikost slike
Toplozračni baloni
Francija
Eko dan
SMT2014
(Več elementov ...)

 QR