Preskoči na glavno vsebino
RJAVI SRAKOPER - značilna vrsta ptice za črnuško okolje.
Njegova posebnost je, da kot redka vrsta ptice, gnezdi in živi v bogatem habitatu – Sračji dolini.  Je ujeda z markantno podobo – črno masko prek oči in živopisanim perjem v rjavo oranžnih barvi.

Osnovna šola n. h. Maksa Pečarja

Začni iskanje
Domov
Urnik
Projekti
Jedilnik
Za starše
Za učence
Pogovorne ure
Spletne učilnice
Šolska knjižnica
Šolski koledar
Šolska publikacija
Angleščina
Eko dan
Novinarski krožek
Pevski zbor
  

OŠ n. h. Maksa Pečarja
Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 Obvestila

PodrobnostiFilter
V četrtek, 24.4.2014 je bila na šoli proslava v počastitev dneva upora proti okupatorju in 1. maja v organizaciji ZZB Črnuče.
 
 
 
Spoštovani starši,
ker nihče ni izrazil potrebe po vartvu otroka, vam sporočam da v petek, 25.4.2014 ne bo organiziranega dežurstva.
Na Dunajski 390 bo potekal Zdrav življenjski slog od 9.00 - 12.00 ure v telovadnici za tiste, ki ste se prijavili.
Lep pozdrav!
Tatjana Ančnik
V sredo, 23.4.2014 so si naši učenci četrtih razredov ogledali predstavo, ki so jo predstavili učenci OŠ Danile Kumar.
 
 
 
Majda Kump

Mladi na aktivne počitnice z Mladimi zmaji!

Ljubljana, 23. 4. 2014 – V Javnem zavodu Mladi zmaji – Centru za kakovostno preživljanje prostega časa otrok in mladih med prvomajskimi počitnicami organiziramo kulturne in športne aktivnosti za mlade Ljubljančane, stare med 10 in 18 let.

V ponedeljek, 28. 4. 2014 si bomo ogledali animirani film Drobižki v Kinodvoru, v torek, 29. 4. 2014 bomo mlade športno aktivirali v okolici Četrtnih mladinskih centrov, v sredo, 30. 4. 2014 pa se bomo preselili s športnimi igrami v park Tivoli. V primeru dežja bo sredina aktivnost preseljena v Športni center Urban Roof (Ljubljana – Šiška), kjer bomo pod vodstvom plezalnih inštruktorjev plezali po umetni steni in se preskusili v skate parku.

Ob aktivnostih, ki se bodo odvijale na prostem, bodo vzporedno potekale tudi aktivnosti v Četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog, ki bodo v času počitnic odprti od ponedeljka do srede, od 14. do 19. ure.

Za vse aktivnosti je potrebna predhodna prijava v najbližjem Četrtnem mladinskem centru!

Za dodatne informacije o posameznih aktivnostih se lahko obrnete na koordinatorko prvomajskih počitnic Majo Majcen, na telefonsko številko 051 659 029, vsak delavnik med 11. in 19. uro ali nam pišite na: info@mladizmaji.si.

V četrtek, 23.4.2014 je bila proslava ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela. Nastopili so šolski glasbeniki in recitatorji, zgodovinsko ozadje praznikov pa je pojasnila ga. ravnateljica.
 
 
 

Spoštovani starši,

v petek, 25. 4. 2014 je pouka prost dan. Zamenjava dneva, s soboto, je bila storjena zaradi medsebojnega druženja staršev, učencev, učiteljev in drugih obiskovalcev na pomladnem sejmu (sobota, 17. maj 2014). Vse je bilo načrtovano v Letnem delovnem načrtu šole in starši ste bili o tem obveščeni na roditeljskih sestankih, preko publikacije in šolskega koledarja.

V primeru, da resnično ne morete zagotoviti varstva svojemu otroku, to sporočite razredničarki do četrtka, 24. 4. 2014.

Varstvo bo šola organizirala za učence od 1. do 3. razreda na Dunajski 390 od 6.00 – 15.00, za malico in kosilo bomo poskrbeli.

 

Lep pozdrav!                                                                                     Tatjana Ančnik

ZZB za vrednote NOB vljudno vabi vse člane in simpatizerje vrednot NOB, da se množično udeležijo proslave ob dnevu upora proti okupatorju, ki bo 24. aprila 2014 ob 17. uri v parku 7 narodnih herojev. S tem bomo na najboljši način pokazali svojo samozavest in nacionalni ponos na preteklost.
Za starejše bo poskrbljeno z dovolj klopmi, da si bodo ogledali kulturni program, ki ga bodo izvedli učenci OŠ n.h. Maksa Pečarja, mešani pevski zbor KUD Svoboda iz Črnuč, pevski zbor Lek, pihalni orkester Bežigrad in slavnostni govornik, dr. Matjaž Kmecelj.
 
Rudi Vavpotič, predsednik
V torek, 22.4.2014 je bilo osrednjeslovensko prvenstvo v robotskem reševanju ponesrečencev. Vse naše tri ekipe so se s prvimi tremi mesti uvrstile na državno prvenstvo v Mariboru. Zmagala sta Jaka in David.
 
 
 
Aleš Drinovec
V petek, 25.4.2014 je pouka prost dan.
Ta dan bomo nadomestili s Pomladnim sejmom, v soboto, 17.5.2014.
 
Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica
V torek, 15.4.2014 so učenci petih razredov izdelovali toplozračne balone.
 
 

V času podaljšanega bivanja je v petek, 11. 4. 2014, potekal tradicionalni Eko dan, ko učenci in učiteljice OPB združimo moči in razmišljamo o varovanju okolja ob Svetovnem dnevu Zemlje, obenem pa se tudi zabavamo. Potekale so zanimive ustvarjalne in gibalne delavnice z ekološkimi vsebinami ter bralni kotiček.

 

 

Več slik

 

Učiteljice OPB

V petek, 11. 4. 2014, je na OŠ Livada potekalo Srečanje mladih tehnikov Ljubljanske regije. Sodelovali so tudi naši učenci (po abecedi): Gal Č., Kancijan K., Maša Z. L. in Tadeja P. iz 6. razreda ter Jernej T. in Luka P. iz 8 razreda. Odlično so zastopali našo šolo, še posebej Kancijan K. in Luka P. z drugim, Maša Z. L. s prvim ter Tadeja P. s tretjim mestom. Kancijan K., Luka P. in Maša Z. L. so se uvrstili na državni nivo tekmovanja.


Več slik


Milan Gaberšek
V nedeljo, 13.4.2014 je bilo na Bledu Ekipno državno šahovsko prvenstvo osnovnih šol do 12 let. Našim (Jaša, Aljaž, Matej, Luka) igra nekako ni stekla in so se morali zadovoljiti z 19. mestom med 33 ekipami. Najbolje je šlo Aljažu P., ki je imel na drugi deski 5. rezultat.
 
 
 
Aleš Drinovec

Naši najmlajši odbojkarji so danes, 10.4.2014, prvič nastopili na turnirju v mini odbojki. Pokazali so, kaj so se letos naučili in eno tekmo zmagali, eno pa izgubili.

Za našo šolo so nastopali: Jure, Luka, Dejan, Tim, Lovro, Urban, Miha, Nikolaj, Lin in Luka.
 
 
 
Jani Malovič
V soboto, 5.4.2014, je bil v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo Festival inovativnih tehnologij (v organizaciji ZOTKS). Na tekmovanju iz robotike je bil naš učenec Luka P. s 1. mestom najboljši.
 
 
Aleš Drinovec
V ponedeljek, je bil na naši šoli finalni turnir mestnega prvenstva v mali odbojki. Enej, Jaka in Jaka, Luka, Peter, Martin, Primož, Luka, Žan in Jure, so prikazali lepo igro in zasluženo postali prvaki Ljubljane.
 
 
 
Jani Malovič

Na sobotnem, 5.4.2014, državnem debatnem finalu v Laškem je nastopilo 34 najboljših. Naša ekipa Anonimus v sestavi Jakob Š.,Jure R, in Tin J. je zasedla drugo mesto. Tin J. je bil med 102 govorci najboljši. Čestitke! Zelo dobro so se odrezali tudi Jure B., Jaša K. in Jaka J.

 

 

Več slik

 

Vabimo vse na javno debato na pomladnem sejmu in da se pridružite debatnemu klubu, ker mi osvajamo.

 

Mentorica Debatnega kluba: Zvonka Lavbič Saje

V soboto, 29.3.2014 so bila na Inštitutu Jožefa Stefana državna računalniška tekmovanja. V disciplini izobraževalnih videoposnetkov je sodeloval tudi naš učenec Gal B. in s filmčkom Vulkanski izbruh osvojil 4. mesto.
 
 
Aleš Drinovec
Naši učenci jutranjega varstva so ob 21. rojstnem dnevu Radia HIT posneli video spot Happy.
 
 
 
Objavljamo rezultate ankete, ki ste jo imeli starši priložnost izpolniti do konca marca 2014. Odgovorilo vas je 95. Anketo objavljamo tako, kot ste jo poslali, z vsemi vašimi komentarji.
 
 
Konec marca, od 27.-30.3.2014, so bili učenci športniki na športnem taboru v Osilnici. Preizkusili so se v številnih disciplinah in vratolomnostih ter krepili ekipni duh. 
 
 
 
Športni učitelji

16. POMLADNI SEJEM »GLASBA IN PLES«

PROŠNJA ZA DONATORSKA SREDSTVA ZA ŠOLSKI POMLADNI SEJEM

 

Spoštovani!

Pomladni sejem, ki je na naši šoli postal že tradicionalno srečanje sedanjih in nekdanjih učencev, staršev, krajanov in zaposlenih šole, je pred vrati.  Letos bo v soboto, 17. maja 2014, od 9.00 do 12.30.

Učenci in učitelji pripravljamo pester in zanimiv program dejavnosti na letošnjo temo »GLASBA IN PLES«. Na sejmu bodo delavnice, prireditve, glasbeni oder, tekmovanja in razstave. Za sladokusce bodo poskrbeli naši kuharji. Pravega sejma brez prodajnih stojnic ni, zato bomo na sejmu prodajali različne izdelke, ki jih bomo naredili sami. Pripravljamo tudi srečelov.

Sejemski izkupiček bomo namenili za potrebe naših učencev.

Prosimo Vas, da nas pri tej dejavnosti podprete v okviru svojih zmožnosti z darilom učencem v obliki svojih izdelkov ali s prispevki denarnih sredstev za nakup dobitkov in materiala za sejem.

Vsakega Vašega prispevka bomo zelo veseli.

Ime Vašega podjetja bomo objavili na veliki oglasni deski, ki bo postavljena na vidnem mestu v času sejma.

Vaša darila in denarne prispevke pričakujemo do konca  aprila 2014. Lahko jih prinesete osebno na šolo ali pa jih bo prišel iskat naš hišnik. Če ste se odločili, da nam podarite denarna sredstva, jih lahko nakažete na transakcijski račun 01261 – 6030662273 s pripisom »sejem«.

Za vse dodatne informacije in pojasnila lahko pokličete pomočnico ravnateljice gospo Tatjano Ančnik na telefon 01 58 96 300.

Pomladni sejem je velik dogodek, ki nas združuje. Prepričani smo, da nas boste pri tem podprli.

Za Vaš prispevek se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo in Vas bomo zelo veseli, če se boste sejma tudi udeležili.

Prisrčen pozdrav!

                                                                      Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica

in organizacijski odbor pomladnega sejma

Svet šole je na svoji seji 5. marca 2014 sprejel nov hišni red, ki med drugim učencem prepoveduje uporabo prenosnih telefonov in drugih elektronskih pripomočkov (ipodi, igralne konzole, tablice, ...) med poukom in odmori. Hišni red se začne izvajati v ponedeljek, 17. marca.
 

POSPRAVI OMARO     IN DARUJ!

Imate doma stvari, ki so vam v napoto, jih ne uporabljate več in ne veste, kam z njimi?

To pomlad bodo učenci osnovne šole Maksa Pečarja in obiskovalci Četrtnega mladinskega centra (ČMC) Črnuče Javnega zavoda Mladi zmaji združili moči v veliki ekoakciji.

V mesecu marcu bomo pričeli z zbiranjem igrač, šolskih  potrebščin, knjig, učbenikov, otroških oblačil, športne opreme in športnih rekvizitov.

Zbiranje bo potekalo do pomladnega sejma, ki bo letos 17. maja.

Stvari lahko prinesete na staro šolo in na novo šolo, kjer bodo stvari sprejemale učiteljice Anita Prijol, Matjuša Mihelčič in Anja Lovšin.

Vse omenjeno, pa tudi gospodinjsko opremo (strojčki, posoda...), računalniško tehniko... lahko prinesete tudi v Četrtni mladinski center Črnuče (prostori bivšega Black Jacka) vsak dan med 14. in 19. uro. Za podrobnejše informacije lahko pokličete na telefonsko številko:

051/659-026 (Aleš) ali 051/659-029 (Maja).

Zbrane stvari bomo prodajali  po simboličnih cenah na Pomladnem sejmu, v okviru Ekotedna na stari šoli in v prostorih ČMC Črnuče v okviru Črnuške pomladi. 

Šola bo zbrana sredstva namenila nakupu sušilcev rok, da se bo zmanjšala poraba brisačk za roke v sanitarijah šole, Četrtni mladinski center Črnuče pa bo zbrana sredstva namenil za pomoč socialno ogroženim otrokom iz Črnuč.

Vse stvari, ki v omenjenih akcijah ne bodo našle novega lastnika, bo ČMC Črnuče predal tistim, ki jih najbolj potrebujejo (Ženska svetovalnica,  Karitas, Zavetišče za Brezdomce, …)

KAR JE ZA NEKOGA ODPAD, je za drugega ZAKLAD!

LEPO VABLJENI!

Koordinatorka eko projekta na šoli Anja Lovšin

in koordinatorja ČMC Črnuče Aleš Susman in Maja Majcen

Torek, 28.1.2014. Pomladni sejem je, zaradi sovpadanja termina z birmo, prestavljen na 17. maj 2014.

 Koledar dogodkov

< april 2014 >
 pon  tor  sre  čet  pet  sob  ned 
 31 
 1 
  Pogovorne ure Črnuška
 2 
  Svetovni dan mladinske književnosti
  Pogovorne ure Dunajska
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
  Svetovni dan zdravja
 8 
 9 
 10 
 11 
 12 
 13 
 14 
 15 
  Naravoslovni dan 9r
  Svetovni dan mladih prostovoljcev
 16 
  Tehniški dan 7r
 17 
 18 
 19 
 20 
 21 
  Velikonočni ponedeljek
 22 
  Pedagoška konferenca
  Svetovni dan zemlje
 23 
  Svetovni dan knjige
 24 
 25 
  Pouka prost dan (Pomladni sejem 17.5.)
 26 
 27 
  Dan upora proti okupatorju
 28 
  Prvomajske počitnice
 29 
  Prvomajske počitnice
 30 
  Prvomajske počitnice
 1 
  Praznik dela
 2 
  Praznik dela
 3 
 4 

 Kje smo

 
 

 Nadomeščanja

 Piškotki na portalu OŠMP

 Safe.si

 Eduroam

 Comenius

Comenius

 Shema šolskega sadja

Naša šola sodeluje v evropskem
"sistemu razdeljevanja sadja v šolah"
s finančno podporo Evropske unije.

 Zlate misli

Zlata miselFilter

Kdor drvi k stvarem,

prepričan,

da ga bodo osrečile,

spregleda stvari,

brez katerih ne bo nikoli srečen.

(Rudi Kerševan)

 Jedilnik

 Leto 2013-14

SličicaVelikost slike
Predstava na OŠ Danile Kumar
Toplozračni baloni
Francija
Eko dan
(Več elementov ...)

 QR