Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

Kulturna šola

Prijazna šola.jpg

Ekošola

 

Bralni klub za tretješolce

Objavil/a Urednik - 2022-01-13 11:37:28

Bralni klub za tretješolce

V letošnjem šolskem letu se na stari šoli v okviru interesnih dejavnosti tretješolci srečujejo v Bralnem klubu. Srečanja potekajo enkrat mesečno, pred srečanjem pa morajo učenci prebrati določeno knjigo.

Septembra so tako prebrali slikanico Ele Peroci Moj dežnik je lahko balon, na srečanju smo se o knjigi pogovorili, razprli dežnik, zamižali, se zavrteli in »odleteli« nad Ljubljano, izbrali klobuk, ki nam je bil še posebej všeč ter ugotovili, da so tudi knjige lahko naše zatočišče.

V oktobru so učenci prebrali Zvezdico Zaspanko Frana Milčinskega, na srečanju bralnega kluba pa smo izdelali preproste lutke in pravljico tudi zaigrali.

V novembru smo spoznali simpatična tapirja Terenca in lenivca Smrča, ki nastopata v slikanici Gaje Kos: Obisk. Na srečanju smo se pogovarjali o tem, kam se radi odpravimo na obisk in kako se na obisk pripravimo. Povedali smo si, katere družabne igre so nam najbolj všeč in se v nekaterih tudi preizkusili.

Decembrsko srečanje pa je bil čas za obujanje spominov. Učenci so pred srečanjem prebrali knjigo Kam pa kam, Ciciban, kjer je zbranih nekaj najlepših besedil iz Cicibana. Knjiga je nastala ob 70-letnici izhajanja revije Ciciban, leta 2015. Na srečanju sem prebrala besedila, ki so jim bila najbolj všeč, učenci pa so z vodenimi barvicami in voščenkami ustvarili svojo naslovnico revije Ciciban.

Več slik

Damijana Medved