PLANINSKI ŠKRATI !

V soboto, 18. 5. 2024, pripravljamo 5. izlet za planinske škrate. Tokrat se odpravljamo na Lubnik nad Škofjo Loko. Zbor pred šolo na Črnuški 9 bo ob 8.00 uri. Predvideni povratek bo okoli 14. ure na isto mesto. Izpred šole se bomo peljali z izrednim avtobusnim prevozom do Škofje Loke. 

Planinska pot na Lubnik iz Veštra preko Gabrovega je čudovit izlet, ki ponuja razgled na okoliške hribe in doline. Čas hoje je približno 1 uro in 30 minut. Tukaj je opis poti:

 

  1. Pot se začne na koncu Škofje Loke proti Selški dolini, v Veštru. Opazimo planinske oznake za Lubnik, ki nas usmerijo na peš pot. Sprva se pot prečno vzpne čez razgledno travnato pobočje. 
  2. Vas Gabrovo: Po približno pol ure hoje od izhodišča pridemo do vasi Gabrovo. Iz vasi Gabrovo nadaljujemo po za promet zaprti gozdni cesti, ki se rahlo vzpenja ob robu gozda.
  3. Pot na Lubnik: Pot se strmo vzpne skozi gozd. Nekoliko višje se priključi širokemu kolovozu, ki mu sledimo v desno. Na vrhu Lubnika stoji planinski dom, kjer si lahko privoščite okusno hrano (flancate) in uživate v čudovitem razgledu na Gorenjsko ter okoliška gorovja.

Planinski čevlji so nujno potrebni, športni copati so neprimerna obutev. Kdor ima pohodne palice jih lahko vzame s seboj. V nahrbtniku ne smejo manjkati rezervna oblačila (rokavice, kapa, majica), malica, pijača, nekaj denarja, če si bodo želeli kupiti čaj in planinska knjižica. Planinski dom je odprt.

Kdor še ni kupil planinske markice, lahko to stori še na tem izletu (9 evrov).

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na izlet predhodno prijavite do četrtka, 16. 5. 2024 do 12. ure preko spletnega obrazca.  Denar za  prevoz boste plačali po položnicah. Predvidena cena znaša  13€ (odvisno od števila udeležencev).

V primeru dežja, se izlet prestavi na 25.5.2024.

Mentorji planinskega krožka

dom_na_lubniku_2015_m.jpg

Deli ta članek

Prejšnji članek

May 12, 2024 • 6:13PM

Naslednji članek

May 13, 2024 • 4:07PM

Teme člankov

Iz naših člankov