Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

kul_sola.jpg

Logo_PZ_prijazna_sola-vrtec_2015-16.jpg

Ekosola_logotip.jpg

 

Projekt »Hura, ponedeljek!« je že v polnem teku

Objavil/a Urednik - 2020-04-01 15:02:00

Naš projekt »Hura, ponedeljek!« je že v polnem teku. Do sedaj smo z raznimi aktivnostmi skušali spodbuditi učitelje k temu, da prepoznajo stres in poiščejo načine, ki jim najbolj ustrezajo pri spopadanju s stresom.

Tako smo v zbornici oblikovali sprostitveni kotiček z raznimi rekviziti, ki so namenjeni sproščanju. Pripravili smo tudi kotiček s knjigami, ki smo ga poimenovala Potujoče knjige, saj si imajo učitelji možnost izposoditi knjige, lahko pa jo tudi prinesejo na izposojo. Kot pravijo strokovnjaki je branje odličen način, da se razbremenimo in sprostimo. Na voljo na ogled je tudi Erasmus mapa, ki jo sproti dopolnjujemo in učiteljem predstavljamo zanimivosti o stresu in načine, kako si lahko pomagajo oz. na kakšen način lahko poskusijo vplivati na zmanjšanje stresa v njihovem vsakdanu. Tudi na gibanje nismo pozabili. Ker gibanje pomembno vpliva na zmanjšanje stresa (predvsem gibanje v naravi) smo za učitelje organizirali vikend pohod po Krasu. Povabili smo jih tudi k igranju odbojke. Učitelji se prav tako lahko priključijo intervizijski skupini, na kateri imajo možnost spregovorit o težavah in stiskah, ki jih bremenijo.  

Načrtovane imamo še številne aktivnosti, ki pa so trenutno ustavile (zaradi "nagajivega" korona virusa), nekatere aktivnosti pa nam je uspelo prenesti na splet.

Še naprej bomo skrbeli, da učitelji ne podležejo vsakdanjemu stresu, ampak z raznimi tehnikami in aktivnostmi, poskusijo stres vsaj malce omiliti.

Več slik