Veliki ruski pesnik, Aleksander Sergejevič Puškin, 6. junija praznuje svoj rojstni dan.

Takrat se učenci ruščine iz vse Slovenije zberejo in z recitacijo, igro in druženjem praznujejo njegov rojstni dan, ki je tudi dan ruskega jezika.

Letos so našo šolo obiskali učenci ruščine iz OŠ Prule, saj so se z našimi učenci celo leto  v ruščini dopisovali v okviru projekta Drug po perepiske.

Naši učenci so jim pripravili sirnike, skutine kolačke, z malinovo omako, učiteljica dodatne strokovne pomoči, Aksana Helyasina, pa je pripravila obred pitja čaja na ruski način. Učenci so poleg različnih čajev (ivan čaj, čjornij čaj, fruktovij čaj) okušali še druge dobrote, ki se tradicionalno strežejo ob čaju: pastile, tulske medenjake, čokoladice "ptičje mleko" ter suške, baranke in bublike, ki so neke vrste preste. Učenci obeh šol so recitirali Puškinovo pravljico o mrtvi kraljični, naši sedmošolci pa so zaigrali rusko ljudsko pravljico Repka. Vsi učenci so prejeli tudi priznanja za sodelovanje v ruskem bralno-motivacijskem projektu Branje je kul! (Čitat - eto kruto!). Ob dobri hrani in družbi smo si obljubili, da se naslednje leto ponovno srečamo.

Puškinov_dan_2.jpg
Več slik

Mojca Ekart Dvorščak

Deli ta članek

Prejšnji članek

June 10, 2024 • 7:20PM

Naslednji članek

June 11, 2024 • 2:53PM

Teme člankov

Iz naših člankov