Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

kul_sola.jpg

Logo_PZ_prijazna_sola-vrtec_2015-16.jpg

Ekosola_logotip.jpg

 

Kulturni dan - Šola nas povezuje

Objavil/a Urednik - 2020-12-23 20:10:00

KULTURNI DAN

24. december 2020

ŠOLA NAS POVEZUJE

 

Dragi učenci in drage učenke,

čeprav se zadnjih nekaj tednov srečujemo le na daljavo, smo vendar skupaj – ŠOLA NAS POVEZUJE. Tudi zadnji šolski dan v tem koledarskem letu bomo povezani med seboj. Želimo vam, da ga preživite v prazničnem vzdušju skupaj z nami in v krogu svojih najdražjih.
 

POTEK KULTURNEGA DNE
 

1. DEL: Ob 8.30 – Srečanje z razrednikom, praznične želje in voščila (vsi razredi)

2. DEL: Ob 9.00 – Ogled zaključne proslave: Šola nas povezuje (vsi razredi)

3. DEL: Kulturno v praznični čas (za učence od 6. do 9. razreda)

 

Vabljeni tudi k ogledu ustvarjalnih risb učencev 2. a razreda.

 

3. del: KULTURNO V PRAZNIČNI ČAS

za učence od 6. do 9. razreda

 

Čas izvedbe: po ogledu posnetka proslave (četrtek, 24. 12. 2020)

Navodila za učence:

Po ogledu posnetka praznične proslave te vabim, da OBVEZNO opraviš še 1 dejavnost po izbiri (možnosti so navedene spodaj).

Tokrat smo učiteljice klasični kulturni dan malce »preoblekle« v praznični videz in k sodelovanju za izvedbo dejavnosti vabimo celotno družino. Letošnje praznovanje smo združili pod geslom Šola nas povezuje, saj želimo v vašo sredino vnesti nekaj čarobnosti prazničnih dni, ki so pred nami.

Naloge, ki jih ponujamo, si najprej oglejte, nato pa se o njih posvetujte s celotno družino (ali s tistimi člani, ki vam bodo pri tem pomagali). Izberite tisto dejavnost, ki vam ustreza in določite čas in način izvedbe. Ni nujno, da nalogo opravite v četrtek, seveda pa mora biti opravljena do 4. 1. 2020. Učenci boste o pripravah in izvedbi kulturnega dne poročali pri uri slovenščine v prvem tednu po počitnicah.

 

Ideje za kulturno dejavnost v krogu družine (izbiraš lahko med naslednjimi možnostmi):

A − domači kino (ogled družinskega filma po lastni izbiri, priprava ambienta in prigrizkov, ocenjevanje filma),

 

B − družabni večer Igrajmo se (namizne igre, besedne igre (npr. gluhi telefon), mini presenečenja za zmagovalca in poražence),

 

C − glasbeno-plesni večer (izbor glasbe, priprava ambienta, plesni kostumi glede na izbor glasbe, mini plesno tekmovanje),

 

D − kuharski mojster (člani družine pripravijo jedilnik za praznični dan in si razdelijo naloge, ki jih tudi opravijo: kuhanje, priprava mize, sedežni red s karticami (lepe misli ali voščila), strežba in pospravljanje),

 

E − bilo je nekoč (pripovedovanje o preteklih praznovanjih, potovanjih, srečanjih; ogled družinskih albumov ali urejanje le-teh po tematiki; izbor najljubših družinskih posnetkov in ureditev družinskega kotička s spomini),

 

F − pišemo voščilnice (v krogu družine naredite izbor lepih misli in ročno napišite voščilnice za ožje in širše družinske člane; pošljite jih po pošti ali jih drugače (preko SMS, MMS ali e-pošte) posredujte naslovnikom).

 

Dejavnosti lahko med seboj tudi združujete in jih opravite več. Ne pozabite posneti kakšne skupne fotografije, ki vas bo še dolgo spominjala na vaše druženje. Upamo, da vam bodo naši predlogi in ideje polepšali in obogatili praznični čas, predvsem pa narisali prešerni nasmeh na obraz.