Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

kul_sola.jpg

Logo_PZ_prijazna_sola-vrtec_2015-16.jpg

Ekosola_logotip.jpg

 

Informativni dnevi

Objavil/a Urednik - 2021-01-31 10:00:00

INFORMACIJA v zvezi z izvedbo letošnjih informativnih dni

 

 

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za 12. in 13. februarja 2021, v srednjih šolah in dijaških domovih ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

 

Zato smo ravnateljicam in ravnateljem srednjih šol in dijaških domov predlagali, da razmislijo o načinih predstavitve njihove šole (dijaškega doma) oziroma izobraževalnih programov, ki jih izvajajo, na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Zavedamo se sicer, da tak način predstavitve ni najbolj ustrezen, vendar je v dani situaciji edini možen.

 

Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, smo s strani vseh srednjih šol in dijaških domov zbrali informacije in na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavili seznama vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

 

Navedena seznama, ki vsebujeta tudi nekatere druge ključne informacije glede izvedbe informativnih dni na posamezni srednji šoli oziroma v posameznem dijaškem domu, smo posredovali tudi na vse osnovne šole z zaprosilom, da z obema seznamoma seznanijo svoje učence, ki prihodnje šolsko leto nadaljujejo izobraževanje v srednjih šolah (npr. z objavo na svojih spletnih straneh, ali v okviru gradiv, ki jim jih posredujejo v zvezi s svetovanjem za vpis).

 

Enoten portal slovenskih srednjih šol

Seznam slovenskih srednjih šol z naslovi in spletnimi stranmi

Zbirka vabil na informativni dan, objavljenih v razdelku: Karierna orientacija