Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

Kulturna šola

Prijazna šola.jpg

Ekošola

 

Ukrepi proti koroni

Objavil/a Urednik - 2021-11-08 11:31:00

Spoštovani starši in dragi učenci!

 

Vlada RS je v petek sprejela nove ukrepe za zajezitev virusa SARS-Cov-2. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu v soboto, 6. 11. 2021, in že velja.

 

Za vse učence  v šolskih prostorih je obvezna uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2. Priporoča se nošnja mask povsod, kjer ne moremo zagotoviti razdalje 1,5 m.

Učence opozarjamo na pravilno nošnjo mask, tj. čez nos in usta.

Prosimo vas, da tudi vi spodbujate učence k pravilni uporabi mask in k samotestiranju.

 

Od srede, 17. 11. 2021, je obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi HAG trikrat tedensko v prostorih šole, razen za tiste, ki izpoljnjujejo pogoj prebolevnosti ali cepljenosti.  

Starši z zdravstveno izkaznico otroka prevzamete 15 testov mesečno v lekarnah. Učenci teste prinesejo v šolo.

 

Testiranja na naši šoli bodo potekala ob ponedeljkih, sredah in petkih, prvič v sredo, 17. 11. 2021, v prvi uri pouka oddelka v matični učilnici. Prvič si bodo ogledali film o pravilnem testiranju.

 

V prihodnje se bodo učenci samostojno testirali, ko pridejo v matični razred. V primeru pozitivnega testa vas bomo takoj obvestili in pričakujemo, da boste v tem primeru v najkrajšem možnem času odpeljali učenca iz izolirnega prostora v šoli.  

 

Testiranja ne bodo opravljali učenci, ki izpolnjujejo pogoj PC, na osnovi izjave staršev, da so cepljeni ali so covid preboleli.  

V primeru dodatnih navodil v zvezi s testiranjem vas bomo sproti obveščali.

 

Zahvaljujem se vam za pisma nekaterih izjem med starši z vsebino civilnih iniciativ, vendar ta navodila ne uravnavajo našega dela.  Kot javna šola se moramo ravnati po navodilih MIZŠ in vlade.

Prosim tudi te starše, da ravnajo odgovorno v korist zdravja svojih otrok in ostalih udeležencev šole, posredno tudi k zmanjševanju epidemije v družbi, tako da vzpodbujajo otroke, da ravnajo po preventivnih navodilih, da nosijo maske, si razkužujejo in umivajo roke.  

 

Želim, da vsi udeleženci šole negujemo tista pričakovanja, ki jih v šoli skupaj lahko ustvarjamo z medsebojno podporo v skrbi za otrokovo vsestransko napredovanje v znanju in pridobivanju veščin, za vzgojo otrok na osnovi lastnih zgledov, kot so medsebojno spoštovanje, odgovornost drug do drugega, strpnost, razumevanje in sočutje do vsakega izmed nas.

Medsebojno lahko tako sodelujemo samo, če ostanemo zdravi, zato se za zdravje vseh v šoli potrudimo po najboljših močeh.

 

Lepo vas pozdravljam in ostanite zdravi. Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica