Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

Kulturna šola

Prijazna šola.jpg

Ekošola

 

Ukrepi proti koroni 2

Objavil/a Urednik - 2021-11-12 14:32:17

Spoštovani starši in dragi učenci!

 

Sporočam, da se zaradi rastoče epidemije od 17.11.2021, zaradi zaščite sebe in drugih, morajo samotestirati vsi učenci in nositi zaščitne maske v prostorih šole, če želijo obiskovati pouk v šoli.

Vlada RS je v petek sprejela nove ukrepe za zajezitev virusa SARS-Cov-2. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu v soboto, 6. 11. 2021, in že velja. 

Za vse učence  v šolskih prostorih je obvezna uporaba zaščitnih mask (kirurških mask ali mask tipa FFP2). Priporoča se nošnja mask povsod, kjer ne moremo zagotoviti  medsebojne razdalje dva metra. Učence navajamo na pravilno nošnjo mask, tj. čez nos in usta. 

 

Prosimo vas, da tudi vi spodbujate učence k pravilni uporabi mask in k samotestiranju.

 

Obvezno  je samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi HAG, če doslej še niso preboleli covid ali niso cepljeni proti covid.

Starši bodo z zdravstveno izkaznico otroka prejeli brezplačno, po 15 testov mesečno v lekarnah.

Učenci teste prinašajo redno k pouku v šolo, prvič v sredo 17. 11. 2021.

V primeru, da testov nimajo,  bo test učencu posodila šola ali pa z vednostjo staršev odidejo domov in se udeležijo pouku na daljavo.

Prav tako se bodo puka na daljavo udeležili tisti učenci, ki ne želijo nositi mask ali se ne žalijo samotestirati.

Pouk na daljavo bo potekal v spletnih učilnicah aplikacije Teams, kjer bodo učenci prejeli gradivo in vzpostavili stik z učiteljem preko klepetalnice.

Prosimo, da starši  v teh primerih razredniku pošljejo prijavo na pouk na daljavo pošljejo  še danes, najkasneje do 15. 11. 2021, po e pošti ali po telefonu.

Testiranja na naši šoli bodo potekala ob ponedeljkih, sredah in petkih, prvič v sredo, 17. 11. 2021, v prvi uri pouka oddelka v matični učilnici. Učenci opravljajo testiranje v matični učilnici oddelka, samostojno, učitelj testiranje nadzira. Prvič si bodo ogledali tudi film o pravilnem testiranju.

V prihodnje se bodo učenci samostojno testirali, prvo uro,  v matičnem razredu oddelka. Pri testiranju bo prisotna razredničarka, razrednik  ali nadomestni razrednik.

V primeru pozitivnega testa vas bomo takoj obvestili in pričakujemo, da boste v tem primeru v najkrajšem možnem času odpeljali učenca iz izolirnega prostora v šoli (slikarnica na Dunajski, plesna dvorana ob vhodu na Črnuški).  

Razrednik vodi le  seznam izjav staršev oziroma zakonitega zastopnika o tem, da  učenec izpolnjuje pogoje prebolevnosti, cepljenja iz 2. člena Odloka, do kdaj jih izpolnjuje in uradni zaznamek o vpogledu v dokazilo. Potrdila v šoli ne bomo kopirali oz. shranjevali. Učitelj, ki bo opravil vpogled v potrdilo, zabeležil vpogled v evidenco na šoli in potrdilo vrnil učencu.

Zahvaljujem se vam za pisma nekaterih izjem med starši z vsebino civilnih iniciativ, vendar ta navodila ne uravnavajo našega dela.  Kot javna šola se moramo ravnati po navodilih MIZŠ in vlade.

Ponovno prosim tudi te starše, da ravnajo odgovorno v korist zdravja svojih otrok in ostalih udeležencev šole, posredno tudi k zmanjševanju epidemije v družbi, tako da spodbujajo otroke, da ravnajo po preventivnih navodilih, da nosijo maske, si razkužujejo in umivajo roke.  

 

Želim, da vsi udeleženci šole negujemo tista pričakovanja, ki jih v šoli skupaj lahko ustvarjamo z medsebojno podporo v skrbi za otrokovo zdravje, vsestransko napredovanje v znanju in pridobivanju veščin, za vzgojo otrok na osnovi lastnih zgledov, kot so medsebojno spoštovanje, odgovornost drug do drugega, strpnost, razumevanje in sočutje do vsakega izmed nas. 

Medsebojno lahko tako sodelujemo samo, če ostanemo zdravi, zato se za zdravje vseh v šoli in povsod potrudimo po najboljših močeh. 

 

Lepo vas pozdravljam, tudi to bo minilo. Ostanite zdravi.  

                                                                                                                                                                                                               Zlatka Vlasta Zgonc, ravnateljica

 

 

 P.S. V primeru dodatnih navodil v zvezi s testiranjem vas bomo sproti obveščali.