Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

Kulturna šola

Prijazna šola.jpg

Ekošola

 

Objavil/a Prehrana - 2021-11-19 07:41:30

 

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

BREZMESNO KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

 

 

 

 

 

Ponedeljek, 22. 11. 2021

Kraljeva fit štručka (G, S, SS, l, j, o), jogurt (L), jabolka BF

Segedin** golaž (G), polenta (g), kruh (G), sladoled (L),  100% sadni sok rečen z vodo

Segedin brez mesa (G), polenta (g), kruh (G), sladoled (L),  100% sadni sok rečen z vodo

Mešano suho sadje Jarina, pomarančni nektar

Torek, 23. 11. 2021

Kruh (črni, polbeli, ovseni (G)), kakavov namaz (O, L, S), čaj, sadje (banane)

Gobova juha z ajdovo kašo (G, L), musaka (G, L, J), solata (zelena, zelje, čičerika), voda

Gobova juha z ajdovo kašo (G, L), zelenjava na žaru, pečen krompir, solata (zelena, zelje, čičerika), voda

Sadna skuta (L)

Sreda, 24. 11. 2021

Sirova štručka (G, L), suha salama, limonada, SŠSZ (kislo zelje)

Juha z zakuho (G, J), dunajski zrezek (G, J), francoska solata (J), kruh (G), pesa, napitek

Juha z zakuho (G, J), ocvrti sir (L, G, J) (G, J), francoska solata (J), kruh (G), pesa, napitek

Pomaranče, bio kamutovo pecivo z ječmenom (G)

Četrtek, 25. 11. 2021

Bio kruh (polbeli, kmečki, pirin (G)), sirni namaz (L, različni okusi), čaj, mandarine

Obara s piščančjim mesom (G, J), domače pecivo z makom in jabolki (G, J, L), bio kruh (G), 100% sadni sok rečen z vodo

Zelenjavna enolončnica (G, J), domače pecivo z makom in jabolki (G, J, L), bio kruh (G), 100% sadni sok rečen z vodo

Kruhov rogljič (G), ananasov sok

Petek, 26. 11. 2021 SŠSZ

Pizza žepek (G, L), jabolčni sok Bizant , sadje SŠSZ (kaki)

Paradižnikova juha z zakuho (G, J), cvetačni polpet s sirom (G, S, J, L), pire krompir (L), solata (zelena, pesa, koruza), voda

Paradižnikova juha z zakuho (G, J), cvetačni polpet s sirom (G, S, J, L), pire krompir (L), solata (zelena, pesa, koruza), voda

Riževi vaflji, ribezov sok

Informacije o alergenih so informativne narave. V primeru alergije oz. preobčutljivosti na živilo oz. sestavino živila se je potrebno posvetovati z vodjo prehrane. Jedilnik se zaradi objektivnih razlogov lahko spremeni. *Biotehniška fakulteta Ljubljana. ** Zelje je kulturna rastlina, ki spada v družino kapusnic. Zelje je že od nekdaj pomembno za prehrano ljudi, uvrščeno je med vrtnine z najnižjo energijsko vrednostjo, obenem pa je vir prehranskih vlaknin, mnogih vitaminov in mineralov (povzeto po: https://prehrana.si/novica/164-zelje?highlight=WyJraXNsbyIsIlx1MDE3ZWVsamUiLCJraXNsbyB6ZWxqZSJd, 2021)