AKCIJA JE PREKLICANA/ODPOVEDANA!

 

Ob DNEVU ZEMLJE smo se na naši šoli odločili, da sodelujemo v skupnostni akciji zbiranja zdravil, ki jo organizira Zavod MISSS (Kunaverjeva 1, Dravlje).

Neuporabljena zdravila in zdravila s pretečenim rokom uporabe bomo na naši šoli zbirali vse do 12. aprila 2024.   

Včasih ne porabimo vseh zdravil, ki smo jih dobili v lekarni ali pa jim je potekel rok uporabe. Kaj storiti z zdravili, ki jim preteče rok uporabe? Ni odgovorno, da z zdravstvenimi odpadki ravnamo tako, da jih zavržemo v smeti ali pa jih odplaknemo v odtoke. Večina odpadnih zdravil sodi med nevarne odpadke, zato je pomembno, da jih ne zavržemo med običajne odpadke, niti jih ne smemo splakniti skozi straniščno školjko. Nepravilno odvržena zdravila namreč onesnažujejo okolje. Sledi zdravil so našli v površinskih vodah (jezerih in rekah), v podtalnici, v zemlji in celo v pitni vodi. Odpadna zdravila je treba doma zbirati ločeno od drugih odpadkov, zaprta v originalni stični ovojnini (embalaži), na suhem, varnem in otrokom nedostopnem mestu. Odpadna zdravila so tablete, kapsule, sirupi, kapljice, svečke in mazila.

Vabljeni torej, da doma pregledate ali vam ostajajo kakšna še uporabna zdravila, ki jih ne boste zaužili,  oziroma je vašim zdravilom pretekel rok uporabe.

Na šolo jih lahko prinesete starši na govorilne ure, roditeljske sestanke ali jih predate učiteljem, ko pripeljete otroka v šolo oziroma, ko ga pridete iskati v šolo do 12. aprila 2024. Zdravila predate učiteljem!

Sprejemajo se samo naslednja zdravila:

  • tablete, 
  • kapsule, 
  • sirupi, 
  • kapljice, 
  • svečke in mazila

Naj ostane zdrava tudi narava!

Šolska svetovalna služba

Deli ta članek

Prejšnji članek

March 4, 2024 • 1:47PM

Naslednji članek

March 5, 2024 • 1:39PM

Teme člankov

Iz naših člankov