Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

Kulturna šola

Prijazna šola.jpg

Ekošola

 

 

Nataša Konc Lorenzutti: Tronci

Napeta knjiga o ljubečem družinskem življenju, nesoglasjih med sošolci in prijateljstvu, polna topline, zaupanja in sočutja.

Pisateljica Nataša konc Lorenzutti in ilustratorka Ana Zavadlav se z veliko senzibilnostjo in humorja dotakneta vsakdanjega življenja otrok in njihovih odraslih.

 

 

Andy Griffiths: 13-nadstropna hišica na drevesu

Andyjeva 13-nadstropna hišica je najneverjetnejša drevesna hišica na svetu. V njej najdete stezo za kegljanje, prosojen plavalni bazen, akvarij, napolnjen z ljudožerskimi morskimi psi, orjaški katapult, skriven podzemni laboratorij in aparat za sladke penice, ki vam je ves čas za petami in vam, kadarkoli ste lačni, v usta strelja penice.

Torej, le kaj še čakate? Hitro gor!

 

 

Gideon Samson: Dnevi na otoku

Lahko te primeta za roko in plešeta s teboj, zaradi njiju lahko ostaneš na otoku in s teboj lahko gledata zvezde, toda na koncu popevke iz vsega sledi, da sta onadva v razmerju (ali kako se že temu reče). Ti pa pač ne.

Ker gre njegova mama na potovanje z novim fantom, mora Jakob počitnice preživeti pri odtujenem očetu. S težkim srcem in polnim kovčkom stripov pristane na grškem otoku. Čeprav se sprva ne zdi, bo to Jakobovo najboljše poletje v vseh pogledih.

Nežen roman o prvi ljubezni, prijateljstvu in zapletenih medčloveških odnosih.