Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

Kulturna šola

Prijazna šola.jpg

Ekošola

 

Objavil/a Prehrana - 26. nov. 2021 12:14

 

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

BREZMESNO KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

 

 

 

 

 

Ponedeljek, 29. 11. 2021

Kruh (polbeli, ajdov z orehi, rženi (G, O)), sir za mazanje (L), sveža paprika, čaj, sadje (mandarine)

Goveja juha z zakuho (G, J), govedina, dušeno sladko zelje, pražen krompir, solata (zelena, radič, čičerika), voda

Juha z zakuho (G, J), mehiški zelenjavni žepek (G, J), dušeno sladko zelje, pražen krompir, solata (zelena, radič, čičerika), voda

Mleko (L), bio pecivo s kakavom (G, L, J)

Torek, 30. 11. 2021

Bio pirin buhtelj z manj sladkorja (G, L, J), mleko (L), banane

Bio testenine (Pr Javorčan, G), mesna omaka (g), solata (zelena, zelje, pesa), napitek

Bio testenine (Pr Javorčan, G), zelenjavna omaka (g), solata (zelena, zelje, pesa), napitek

Sveže sadje Jarina, ajdova žemlja z orehi (G, O)

Sreda, 1. 12. 2021 SŠSZ

Šolski burek (G, L, J), bio jogurt (L), SŠSZ (kivi Jarina)

Krompirjeva juha s hrenovko, ajdove palačinke z bio marmelado (G, L, J), kruh (G), 100% sadni sok rečen z vodo

Krompirjeva juha z vegi hrenovko (S, G, Z), ajdove palačinke z bio marmelado (G, L, J), kruh (G), 100% sadni sok rečen z vodo

Sadni sok, presta (G)

Četrtek, 2. 12. 2021

Graham žemlja (G), salama piščančje prsi, sir (L), kisla kumarica, napitek, mandarine

Zrezek v omaki (G), zelenjavni narastek (L, G, J) ali idrijski žlikrofi** (G, J), solata (pesa, motovilec, fižol), voda

Zelenjavni polpet (G, S, J) v gobovi omaki (G), zelenjavni narastek (G, L, J), solata (pesa, motovilec, fižol), voda

Puding (L)

Petek, 3. 12. 2021

Kruh (polbeli, ovseni, pisani (G)), sadno skutin (Pr Anžk) namaz, čaj, oreščki (O)

Zelenjavna krem juha (L), pečen file postrvi (R1), krompir v kosih, tržaška omaka, blitva, pesa, voda

Zelenjavna krem juha (L), pečen file postrvi (R1), krompir v kosih, tržaška omaka, blitva, pesa, voda

Sveže sadje, makova štručka (G)

Informacije o alergenih so informativne narave. V primeru alergije oz. preobčutljivosti na živilo oz. sestavino živila se je potrebno posvetovati z vodjo prehrane. Jedilnik se zaradi objektivnih razlogov lahko spremeni. *Biotehniška fakulteta Ljubljana. ** Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Sodijo med polnjene testenine (https://www.nasasuperhrana.si/recept/idrijski-zlikrofi-recept/, 2021).