Vpis v prvi razred

VABILO NA VPIS V 1. RAZRED

 

Vpis učencev v 1. razred za šolsko leto 2023/2024, rojenih v letu 2017, bo v torek, 14. 2., in v sredo, 15. 2. 2023, od 13. do 19. ure v prizidku šole na Črnuški 9 v Ljubljani. Vhod v prizidek je desno od glavnega vhoda.

 

osmp_vpis.jpg

Vpisni material, ki ga boste prejeli po pošti, prinesite s seboj, lahko ga po pošti tudi vrnete.

Za dodatne pojasnilo sta na voljo šolski psiholog in pomočnica ravnateljice (telefon 01 5896 323, 01 5896 300, e-pošta osmakspecar@guest.arnes.si).

Priporočam, da otroka, ki doslej ni obiskoval vrtca, vključite v program za otroke med 5. in 6. letom. Program bo potekal v enoti Marjetica na Bitenčevi 4 v Ljubljani (telefon 01 5838 218, nadja.begus@vrtecandersen.si).

 

Seznanitev s potekom pouka v prvem razredu

Povabili vas bomo na prvi roditeljski sestanek, ki bo v sredo, 30. 8. 2023, ob 18. uri. Hkrati boste prejeli tudi prijavnico za prehrano, ki jo prosim nemudoma vrnite na naslov šole. Prav tako boste prejeli tudi seznam potrebščin za pouk, ki bo poleg filma o prvošolcih na naši šoli objavljen tudi na e-strani šole www.makspecar.si.

 

Vpis v šolo in možnosti prepisa v drugo šolo

Otroka starši vpišejo v matično šolo šolskega okoliša, v katerem imajo svoje stalno ali začasno prebivališče. Šolski okoliši so na spletni strani Mestne občine Ljubljana ali na spletni strani Ministrstva za izobraževanje.

Vpis na šolo izven okoliša, vpis otroka na našo šolo, ki je iz drugega šolskega okoliša

Starši otroka najprej vpišejo v  matično šolo v svojem šolskem okolišu.

Nato pisno zaprosijo izbrano željeno šolo za prepis. Odgovor o možnostih vpisa prejmejo v roku štirinajstih dni. Priporočam, da v vlogi navedete vse podatke otroka, iz katerega okoliša (šole) izhaja in vaše kontaktne podatke (telefonska številka in naslov e-pošte).

Dobrodošli na naši šoli.

Lepo vas pozdravljam.

 

Svetovalna služba                                                                         Ravnateljica

Robert Pene Zor                                                                             Zlatka Vlasta Zgonc

 

Pomočnica ravnateljice

Tatjana Ančnik